Magazinul online salteaescare.ro este specializat in comercializarea de produse antiescare precum saltele antiescare, perne antiescare, pansamente profesionale pentru tratamentul si preventia escarelor si solutii pentru tratarea escarelor, adresandu-ne persoanelor care sunt mobilizate temporar sau permanent la pat.

Produsele antidecubit disponibile pe site-ul nostru reprezinta pentru persoanele mobilizate la pat o metoda eficienta pentru prevenirea si tratarea escarelor, sunt usor de folosit, adaptabile la cerintele utilizatorului, fiabile si prezinta un design modern. Toate produsele contra escare au marca CE, garantand respectarea normativelor europene impuse acestor produse, sunt aprobate de Ministerul Sanatatii fiind mentionate in anexele emise la avizul de functionare 1376/2005.

Pe langa produsele destinate ingrijirii bolnavilor la domiciliu, echipa noastra cu o experienta de peste 20 ani in domeniul importului si distributiei aparaturii medicale, va sta la dispozitie cu servicii de consiliere in alegerea celor mai potrivite produse pentru necesitatile fiecarui pacient, care sa contribuie la cresterea calitatii vietii personale, la imbunatatirea starii de sanatate si recapatarea autonomiei in actiunile cotidiene. Asadar, daca aveti intrebari cu privire la prevenirea si tratarea escarelor la domiciului nu ezitati sa ne contactati.

Partenerii nostri sunt cei mai mari producatori de produse ortopedice printre care enumeram: Hartmann, PlusMed, Herdegen etc.. SalteaEscare.ro comercializeaza doar produse noi si ofera garantie pentru fiecare produs. Produsele pot fi returnate in termen de 14 zile de la cumpararea acestora.

Site-ul nostru ofera posibilitatea comandarii produselor prin telefon la numerele 0215280398, 0215280399, 0722.556.364, 0733691472, sau email vanzari@salteaescare.ro, oferind livrare acestora in 24 de ore oriunde in tara. Acum totul a devenit mai simplu. SalteaEscare.ro are grija de sanatatea ta. Aruncand o privire pe site te poti convinge si singur de preturile foarte bune si de calitatea produselor comercializate.

Vezi mai mult
Tratamentul escarei cu pansamente moderne Mărește

Numai online

Tratamentul escarei cu pansamente moderne

Produs nou

Tratamentul escarelor utilizand pansamente moderne

Mai multe detalii

COMANDATI LA:

  • 021.528.03.98 / 021.528.03.99
  • 0722.556.364 / 0733.691.472
Email: vanzari@salteaescare.ro sau comanda online prin intermediul site-ului.

Informații

Tratarea escarelor folosind pansamente moderne (Hartman)

Escarele sunt leziuni cutanate de origine ischemica cauzate de compresia tesuturilor moi intr-un plan dur si scheletul osos. Escarele sunt rezultatul a doi factori: factori mecanici si factori clinici.

Tipurile de tesut din plaga

Sunt descrise patru tipuri principale de tesuturi care apar in timpul procesului de vindecare a plagii; adesea, pot sa existe mai multe tipuri de tesut in acelasi timp

Tesutul necrotic, devitalizat, mort; adesea are culoarea neagra, dar poate fi si maro sau gri cand este hidratat. Tesutul necrotic trebuie indepartat pentru ca procesul de vindecare a plagii sa poata incepe, constituie, de asemenea, un mediu de cultura favorabil dezvoltarii bacteriilor.

Tesutul fibrinos, de culoare galbena, adera la patul plagii si nu poate fi indepartat prin irigare. Tesutul fibrinos consta in celule moarte si acumulari fibrinoase din plaga si trebuie indepartat pentru ca vindecarea sa se produca. Fibrina poate lua aspect de placi in plaga.

Tesutul de granulatie, de culoare rosie, umple plaga in timpul vindecarii. Varfurile capilarelor formeaza o bucla, ceea ce face ca plaga sa aiba aspect granular de culoare rosie. Peretii capilarelor sunt subtiri, plaga sa sangereze cu usurinta.

Tesutul de epitelizare, de culoare roz, se formeaza in faza finala a vindecarii plagii; acesta formeaza noul epiteliu. In cazul plagilor cu profunzime mica, intinse, se pot forma insule de tesut de epitelizare.

Clasificarea escarelor

In evolutia plagii clasificare se face conform NPUAP (National Pressure Ulcer Advi or Panel), escarele sunt clasificate in patru stadii:

escare

Stadiul I

Pielea este intacta; prezinta o iritatie (eritem) de culoare rosie, plasata de obicei deasupra unei proeminente osoase, culoarea nu dispare in decurs de 20-30 de minute de la indepartarea presiunii. Se poate prezenta si sub alte forme, zona este dureroasa, poate fi mai ferma sau mai moale decat restul pielii, mai calda sau mai rece decat zona inconjuratoare.

Stadiul II

Epiderma este lezata, se formeaza o rana deschisa, putin adanca, culoare roz-rosiatica. Escara grad II se poate prezenta si ca o vezicula intacte sau sparte, cu sau fara secretii

Stadiul III

Rana se adanceste, are aspectul unei ulceratii profunde, pielea este complet lezata, se ajunge la tesutul adipos subcutanat. In acest stadiu apare tesutul necrozat, mort, de culoare neagra, posibil si tesut fibrinos de culoare galbena. Se pot forma extensii subcutanate profunde ale plagii (buzunare).

Stadiul IV

Plaga se adanceste pana la nivelul muschilor sau chiar pana la os,  sunt expuse osul, tendoanele, articulatiile. Rana are secretii, tesutul este infectat, contine tesut mort, fibrinos de culoare galbena si tesut mort necrozat, intarit, de culoare neagra. Apar extensii subcutanate profunde (buzunare).

Tratamentul escarelor cu pansamente moderne

Scopul pansamentelor utilizate in cazul escarelor este acela de a absorbi exudatul din plaga, de a asigura debridarea. Debridarea are scopul de a indeparta tesuturile necrozate din plaga. Totodata, pansamentul trebuie sa asigure mediul umed, favorabil vindecarii si sa previna infectarea escarei.

Alegerea pansamentului se realizeaza in functie de aspectul clinic, nivelul exudatului. Aceste pansamente, cunoscute sub numele de hidroactive, creeaza conditiile optime pentru tratarea plagilor de decubit. Exista 3 faze de tratament si vindecare a plagii

  1.      Faza de curatare sau exsudativa

In faza de curatare se realizeaza debridarea ce presupune inmuierea necrozelor, indepartarea exsudatelor fibrinoase, a celulelor moarte si a germenilor. Aceasta metoda de curatare a plagii ofera multiple beneficii pentru procesul de vindecare. Procedura este selectiva, deoarece numai tesutul mort este inlaturat, in timp ce tesutul sanatos este pastrat intact.

Pansamentele cele mai folosite in faza de curatare sunt: Sorbalgon (Hartman), acestea putand fi aplicate chiar si pe plagi infectate. Pentru plagi infectate folositi pansamentul Atrauman Ag impreuna cu un pansament secundar.

  1.      Faza de granulatie

Dupa ce plaga este curata trebuie create conditiile necesare formarii de tesut nou. Plaga trebuie mentinuta umeda, In cazul in care plaga se usuca, celulele ce contribuie la formarea tesutului nou si a vaselor de sange mor, procesul de vindecare regreseaza.

In aceasta faza de evolutie, in functie de cantitatea de secretii din plaga, se recomanda utilizarea pansamentelor PermaFoam (secretii abundente), Hydrocoll (secretii moderate), HydroTac (secretii minime) sau Hydrosorb  (plaga fara secretii). Aceste pansamente nu se vor aplica direct pe plaga daca aceasta este infectata! Pentru plagi infectate folositi ca pansament primar Atrauman Ag si pansament secundar unul din cele de mai sus, functie de cantitatea de secretii

3.      Faza de epitelizare

In faza de epitelizare, pansamentele intretin mediul umed, protejand epiteliul nou format impotriva desprinderii celulare si accelerand procesul de cicatrizare In aceasta faza se poate continua tratamentul cu pansamentele amintite la faza de granulatie pana la cicatrizarea completa a plagii.

escare

1. Faza de curatare plaga

2. Faza de granulatie

3. Faza de epiteliere

* Pansamentul Atraumag AG se foloseste peste plaga infectata ca pansament primar in combinatie cu un pansament secundar

Tratament escara stadiul I

Nu sunt necesare pansamente pentru curatare sau granulatie/epiteliere.

Zona afectata (iritatia, rosiatica) si pielea din apropierrea acesteia se unge usor cu crema Menalind. Obligatoriu pacientul va fi repozitionat pentru a elimina presiunea asupra zonei afectate. Mentineti o igiena corecta a pacientului

Tratamentul escara stadiul II

Nu sunt necesare pansamente de curatare a plagii.

Pansamente pentru granulatie / epitelizare functie de cantitatea de exudat (secretie) sunt

HydroTac, Hydrosorb; daca secretia este abundenta se poate utiliza si PermaFoam pana la reducerea acesteia. Pacientul va fi repozitionat pentru reducerea presiunii pe plaga, mentineti o igiena corecta a bolnavului. Zona de piele din jurul plagii se unge cu crema de intretinere Menalind, nu dati cu crema peste plaga.

Tratament escarea stadiul III

Pansamente pentru curatarea plagii infectate si cu tesut mort Sorbalgon, Atrauman Ag.  Dupa curatarea plagii ( minim 3-4 zile) se trece la faza de granulatie / epitelizare unde sunt utilizate functie de cantitatea de exudat pansamentele PermaFoam, HydroTac, Hydrocoll, Hydrosorb pana la vindecare.

Pacientul va fi repozitionat pentru reducerea presiunii pe plaga, mentineti o igiena corecta a bolnavului. Zona de piele din jurul plagii se unge cu crema de intretinere Menalind, nu dati cu crema peste plaga.

Tratament escare stadiul IV

Pansamente pentru curatarea plagii infectate si cu tesut mort Sorbalgon, Atrauman Ag.  In acest stadiu de multe ori este necesara curatarea tesutului mort prin procedee chirurgicale. Dupa curatarea plagii (incepand de la cel putin 5-6 zile) se trece la faza de granulatie / epitelizare unde sunt utilizate functie de cantitatea de exudat pansamentele PermaFoam, HydroTac, Hydrocoll, Hydrosorb pana la vindecare.

Pacientul va fi repozitionat pentru reducerea presiunii pe plaga, mentineti o igiena corecta a bolnavului. Zona de piele din jurul plagii se unge cu crema de intretinere Menalind, nu utilizati crema pe plaga.

Recenzii

Nu sunt opinii ale clienților în acest moment.

Scrieţi o recenzie

Tratamentul escarei cu pansamente moderne

Tratamentul escarei cu pansamente moderne

Tratamentul escarelor utilizand pansamente moderne

Descarca fisier